header-image

Nederland vindt Correspondents’ Dinner voor herhaling vatbaar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Youp van ’t Hek favoriete kandidaatspreker voor volgend jaar 

Leusden, 12 februari 2016 – 88 procent van Nederlanders vindt het Correspondents’ Dinner voor herhaling vatbaar. Meer dan de helft van Nederland waardeert dat een politicus zich bezighoudt met humor. Een kwart ziet dat echter liever niet. Voor de stemintentie hoeft Rutte het niet te doen: 73 procent geeft aan dat het optreden geen invloed heeft op de stemintentie.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau SAMR onder 600 Nederlanders naar het sentiment rondom het evenement van afgelopen woensdag.

Rutte scoort ruime voldoende

Mark Rutte krijgt van Nederland een 7,4 voor zijn optreden op het Correspondents’ Dinner.  De kijkers zijn blij verrast met zijn optreden. Van de kijkers die verwachtten dat hij er niks van zou bakken, vond ruim 60 procent het toch grappiger dan verwacht. Paulien Schieven, leefstijlexpert van SAMR: ‘Het was de eerste keer dat deze Amerikaanse traditie ook in Nederland plaatsvond. Veel mensen weten nog niet wat ze kunnen verwachten. Volgend jaar kun je erop rekenen dat de verwachtingen hoger zijn.’

Youp van ’t Hek favoriete opvolger Dolf

Op de vraag welke cabaretier het evenement volgend jaar moet presenteren, bleek Dolf verre van de populairste keus. Desondanks kreeg de grappenmaker gemiddeld een 7,4 voor zijn optreden. Nederland ziet volgend jaar het liefst dat Youp van ’t Hek de zaal toespreekt: 25 procent van Nederland noemt hem als kandidaat. Hij wordt op de voet gevolgd door Hermen Finkers (20 procent). Daarbij laten zij cabaretiers als Claudia de Breij, Jan-Jaap van der Wal en Hans Teeuwen ver achter zich.

Diner vooral humoristische aangelegenheid

Slechts een op de vijf Nederlanders geeft aan door het Correspondents’ Dinner meer betrokken te raken bij de politiek. Schieven: ‘Het lijkt erop dat dit evenement vooral als een humoristische aangelegenheid wordt gezien. Die ruimte is er ook: bijna driekwart van Nederland vindt niet per se dat journalisten en politici strikt zakelijk met elkaar om hoeven te gaan.’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
The following two tabs change content below.
Webredactie

Webredactie

Webredactie

Alle berichten van Webredactie