Case: stroomstoring in beeld voor Liander

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Liander is netbeheerder van zo’n drie miljoen huishoudens in Nederland. Zij zorgen ervoor dat deze huishoudens voorzien worden van energie. Op 27 maart 2015 kampte een groot deel van Noord-Holland en een deel van Flevoland met een stroomstoring. Oorzaak? Een technisch defect in een hoogspanningsstation van Tennet. Liander is netbeheerder van het getroffen gebied en wilde weten hoe hun klanten de stroomstoring hebben ervaren met als doel de communicatie omtrent een storing in de toekomst te verbeteren. Infographic Liander Stroomstoring

Kwalitatief onderzoek gaat diep in op de beleving

Met persoonlijke interviews hebben we klanten – zowel zakelijk als consumenten – naar de stroomstoring gevraagd. Interviews zijn in zo’n geval geschikt. Want zo’n stroomstoring brengt nogal wat teweeg. En bij kwalitatief onderzoek heb je de kans om daar dieper op in te gaan. Wat bedoelt iemand met dat antwoord. Zit er niet meer achter dan op het eerste gezicht blijkt?

Resultaten in een infographic

De resultaten van het onderzoek zijn op verzoek van Liander kort gerapporteerd, inclusief een infographic (zie afbeelding). Een ideale manier om kort en overzichtelijk de resultaten te rapporteren. Infographics zijn vaak schematisch ingedeeld, maar voor Liander is gekozen voor een strip. Een gestructureerd verhaal, met de verschillende fasen duidelijk weergegeven, passend bij deze vorm van onderzoek.  

Leuk dat er als onderdeel van het kwalitatieve onderzoeksproject een infographic wordt opgeleverd, dat doen we meestal alleen voor kwantitatief onderzoek. De infographic is leuk om te lezen bij de koffieautomaat en vestigt de aandacht op het onderzoek. De strip past bij deze vorm van onderzoek.Meyke Reitsma (Business Markt Analist | Klant & Markt bij Liander)

Meer collega’s bereikt

Met behulp van de infographic op posterformaat zijn de resultaten breed gedeeld bij Liander. Op meerdere plekken zijn posters opgehangen. Zo worden meer collega’s bereikt dan via een traditionele rapportage.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
The following two tabs change content below.
Webredactie

Webredactie

Webredactie

Alle berichten van Webredactie

Meer uit de serie Liander