Kennis van je klanten en inzicht in je performance zijn onmisbaar om goed te blijven presteren.  

Direct Feedback

De wereld van vandaag: leren van elk contact, van iedere klant.

Elk klantcontact is een kans. En met de technologie van vandaag is zo’n contact persoonlijker dan ooit. Het Direct Feedback Dashboard van SAMR geeft je medewerkers continu grip op hun klantcontact. Hoe weet je of je klanten oprecht blij en tevreden zijn met het contact met jouw organisatie? Door continu feedback te vragen én te analyseren. Elke klant weer. Enter Direct Feedback.

Benieuwd wat Direct Feedback voor jouw organisatie kan betekenen? Mail Wolter Kloosterboer voor een


Kansen. Daar draait het om bij SAMR. En elk klantcontact is een kans. Maar hoe weet je of je klanten oprecht blij en tevreden zijn met het contact met jouw organisatie? Door continu feedback te vragen én te analyseren. Elke klant weer.

Direct feedback

Een klant die in eigen woorden vertelt wat hij vindt. Meer heb je niet nodig. Geen honderd cijfers kunnen daar tegenop. Met SAMR Direct Feedback leert de hele organisatie van álle klantcontacten. Werken aan loyaliteit door een één-op-één benadering.

Iedere medewerker ziet meteen, via zijn eigen inlog op het dashboard, welke complimenten hij kreeg en waar hij kansen liet liggen. En of je klantfeedback hebt die opvolging verdient. Die opvolging wordt efficiënt ondersteund vanuit de opvolgmodule.

Als manager stel je je eigen dashboard samen. Met díe informatie die voor jou relevant is. De verdiepingspagina biedt uitgebreide mogelijkheden voor analyses. De ingebouwde tekstanalyse maakt de rode lijn uit de verhalen zichtbaar. De thema’s uit alle verhalen in een oogopslag. En je selecteert ze met een muisklik.

De kans om jezelf elke dag te verbeteren.

SAMR Direct Feedback geeft jou en je medewerkers de kans om je te verbeteren. Continu. Bij elke klant opnieuw. Dat zie je terug in het klantbehoud. In de klanttevredenheid. In de ROI.

Jouw Direct Feedback

Ben jij tevreden over jouw direct feedback aanpak? Of denk je dat het beter kan? Wij denken graag met je mee. Maak een afspraak met Wolter Kloosterboer voor een vrijblijvend advies over direct feedback. Dan kijken we samen waar jouw kansen liggen.

Klanttevredenheidsonderzoek

Laat klanten vertellen, en verstevig je grip.

Is je klant tevreden? Minder tevreden? Of staat hij op het punt over te stappen? Clientfeedback is een must voor klantgerichte organisaties. Maar hoe pak je het aan? Direct Feedback, NPS, CES? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is wijsheid? Bij SAMR weten we als geen ander hoe, wanneer en hoe vaak je klanttevredenheid meet. Met ruim dertig jaar ervaring weten we: laat de klant vooral zijn verháál vertellen.


De kracht van verhalen

Wij geloven in de kracht van verhalen. Mooi dat je een hoge NPS hebt, maar hoe zit het met de klanten die je een lage score geven? Hoe verander je die in tevreden klanten, in promoters zelfs? Dat leer je niet uit een cijfer. Dat leer je uit een verhaal.

Het mooie is dat klanten hun verhaal graag delen. Daarom werken wij met korte, maar krachtige vragenlijsten. We geven de klant vooral de gelegenheid om in zijn eigen woorden te vertellen wat hij wil. Waar hij blij van wordt. Wat hij van je verwacht. Die verhalen vertellen tien keer meer dan een score. Het vertelt je precies waar jouw kansen liggen. En daar… kun jij intern mee aan de slag.

Bedrijfsperformance Benchmark

Hoe je data gebruikt voor nóg tevredener medewerkers en klanten

Je hebt mooie NPS- en CES-scores. Maar… zeggen die cijfers alles? Nee, helaas. Feit is dat klanten zich lang niet altijd herkennen in de klantgerichtheid waar jij zo trots op bent. Niet zo gek als je bedenkt dat veel klantgerichte organisaties toch vooral op omzet sturen. Dat wil je niet. Jij wilt dat je klant zich écht gewaardeerd voelt. 


Écht klantgericht ondernemen, dat is dus wat je wilt. Wat je dan moet doen? Het mooie is dat je waarschijnlijk alles al in huis hebt om daar achter te komen. Precies, je data.

Data verbinden = waarde toevoegen

Veel organisaties gebruiken hun data simpelweg niet optimaal. Omdat die informatie verspreid is over verschillende afdelingen. Denk aan je NPS- en CES-scores. Al je CRM- en klantdata. De informatie uit je medewerkersonderzoek. En de waarde van en voor klanten.

Bij SAMR weten we dat deze data pas echt waardevol wordt als je ze verbindt. Dat maken we duidelijk zichtbaar. De Customer Cube noemen we dat. Die vertelt je precies in welke ‘cube’ jouw organisatie zich bevindt.

En jij? Jij hebt de KPI’s van de toekomst in handen. Je weet precies hoe je jouw organisatie in beweging brengt. Is de medewerkersbetrokkenheid te laag? Ligt het aan de klantwaarde? Of is er iets mis met de klantbeleving. Concrete kansen voor verbetering. Intern en extern. Je weet het verschil voor jouw klant te maken. Daardoor haal jij je organisatiedoelstellingen.

Download hier de whitepaper Customer Cube.

Kwalitatief onderzoek

Customer Journey mapping

Grijp elke kans om gezien te worden.

Het principe achter Customer Journey Mapping is heel simpel: op elk moment dat een klant aan een reis begint, zorgen dat JIJ er bent en weet wat de klant nodig heeft. Niet alleen gevonden worden, maar er óók zijn nadat de klant met je in zee is gegaan.

Je klant zoekt het beste. Hij begint op Google. Checkt een vergelijkingssite. Vraagt eens rond bij familie en vrienden. Voordat een klant aanklopt bij jouw bedrijf heeft hij al een hele reis doorlopen. Maar ook als hij jouw bedrijf niet weet te vinden heeft hij een hele zoektocht achter de rug. En daar heeft hij jou niet gevonden. Of niet gekozen. Die kans had je moeten grijpen. Maar je zag hem niet aankomen. Of lette niet op. Een gemiste kans.

SAMR zorgt dat je die contactmomenten ziet aankomen en precies weet wat hij nodig heeft. Wanneer? Waarom? Hoe? De klant maakt een reis en komt op verschillende momenten, om verschillende redenen met jouw merk in contact. Direct of indirect. Samen met jou gaan we met die klant op reis en brengen we contactmomenten in kaart.

Mee op reis

Weten hoe jouw klant om jouw bedrijf heen beweegt. Dat opent deuren. Wij helpen je anticiperen. Een positieve ervaring vergroot loyaliteit en conversie voor jouw merk.

In onze aanpak sta je niet aan de zijlijn. Je gaat mee op reis. Het beleven van de klantreis staat centraal. Want niemand beter dan de klant zélf kan jou vertellen hoe zijn klantreis eruit ziet. Dat houdt in dat we samen het gesprek aangaan met de klant. Denk aan speeddates en workshops tussen jou en je klant. En we kijken om het hoekje, naar de contactmomenten die niet direct binnen jouw bedrijf plaatsvinden. Allemaal gericht op merkbeleving.

Zo kan jouw klant jou precies vertellen hoe hij zich voelt, wat hij verwacht en wat hij graag wil zien. Als je weet wat jouw klant nodig heeft, komt de organisatie in beweging. Je hebt het immers met eigen ogen gezien. Die input helpt jou om keuzes te maken. Doelgericht te verbeteren.