Kennis van je klanten en inzicht in je performance zijn onmisbaar om goed te blijven presteren.  

Direct Feedback: leermomenten voor meer klantvriendelijkheid

Tool en dashboard waarmee je medewerkers ervaren wat de klant vindt van de aanschaf, service of het contactmoment

Direct Feedback is een reviewtool waarmee je je klanten vraagt hoe ze jouw product, dienst of service ervaren. Via een dashboard zie je hoe je klanten je organisatie beoordelen. Wat er goed is en welke verbeterpunten er zijn. Automatisch. Continu. En… in de eigen woorden van de klant. Echte feedback dus waarvan je organisatie kan leren om het beter te doen.


Klantreviews verzamelen met Direct Feedback

Met Direct Feedback geef je je klanten de mogelijkheid hun oordeel te geven over je organisatie. Vaak gebeurt dat direct na een aankoop of een contactmoment met een van je medewerkers. Maar het kan ook gebeuren tijdens of na het doorlopen van een proces, bijvoorbeeld een klachtbehandeling, een retourzending, een nieuwsbrief of het aanmaken van een account.

Voor je medewerkers is Direct Feedback een ideaal hulpmiddel om te zien welke reacties hun handelen opleveren: een compliment als de klant tevreden is en kritiek bij een minder goede ervaring. Die terugkoppeling is niet alleen leerzaam en motiverend, maar verhoogt ook de klantbeleving van je medewerkers. Zo helpt Direct Feedback bij het optimaliseren van je producten, diensten en processen. Onmisbaar voor een klantgerichte dienstverlening en een klantvriendelijke organisatie.

Waarom implementeer je Direct Feedback?

  1. Je wilt leren van de klantervaring om je product, dienstverlening of processen te verbeteren.
  2. Je wilt de klantrelatie 1 op 1 verbeteren door op de feedback te reageren en ernaar te acteren.
  3. Je wilt je medewerkers trainen in klantvriendelijk gedrag.

Hoe werkt Direct Feedback?

Als je overstapt op Direct Feedback richten wij de tool in op jouw specifieke ontwikkelvragen en regelen we het proces van feedback: wie krijgt de uitnodiging, wanneer, hoe vaak, welke vragen, etc. Zodra alles is ingericht, start het verzamelen van feedback. Onbeperkt. Vaak kom je er al doende achter dat je net iets andere feedback wilt. Je wilt bijvoorbeeld een vraag toevoegen, wijzigen of juist verwijderen. Dat kan altijd. Ook kun je Direct Feedback periodiek inzetten. Bijvoorbeeld om in sprints bepaalde aanpassingen in een proces te testen.

Vraag de gratis demo Direct Feedback aan!

Elke klant biedt je kansen. Om het beter te doen. Om de klantrelatie te verbeteren. En om je organisatie klantvriendelijker en succesvoller te maken. Leer daarom van je klanten met Direct Feedback! Boek dan een vrijblijvende demo. Wolter Kloosterboer, expert Klantmanagement, komt graag bij je langs om de mogelijkheden van de tool te presenteren.

  • :

Meer marktonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek

Laat klanten vertellen, en verstevig je grip.

Is je klant tevreden? Minder tevreden? Of staat hij op het punt over te stappen? Clientfeedback is een must voor klantgerichte organisaties. Maar hoe pak je het aan? Direct Feedback, NPS, CES? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is wijsheid? Bij SAMR weten we als geen ander hoe, wanneer en hoe vaak je klanttevredenheid meet. Met ruim dertig jaar ervaring weten we: laat de klant vooral zijn verháál vertellen.


De kracht van verhalen

Wij geloven in de kracht van verhalen. Mooi dat je een hoge NPS hebt, maar hoe zit het met de klanten die je een lage score geven? Hoe verander je die in tevreden klanten, in promoters zelfs? Dat leer je niet uit een cijfer. Dat leer je uit een verhaal.

Het mooie is dat klanten hun verhaal graag delen. Daarom werken wij met korte, maar krachtige vragenlijsten. We geven de klant vooral de gelegenheid om in zijn eigen woorden te vertellen wat hij wil. Waar hij blij van wordt. Wat hij van je verwacht. Die verhalen vertellen tien keer meer dan een score. Het vertelt je precies waar jouw kansen liggen. En daar… kun jij intern mee aan de slag.

Kwalitatief onderzoek

Customer Journey mapping

Grijp elke kans om gezien te worden.

Het principe achter Customer Journey Mapping is heel simpel: op elk moment dat een klant aan een reis begint, zorgen dat JIJ er bent en weet wat de klant nodig heeft. Niet alleen gevonden worden, maar er óók zijn nadat de klant met je in zee is gegaan.

Je klant zoekt het beste. Hij begint op Google. Checkt een vergelijkingssite. Vraagt eens rond bij familie en vrienden. Voordat een klant aanklopt bij jouw bedrijf heeft hij al een hele reis doorlopen. Maar ook als hij jouw bedrijf niet weet te vinden heeft hij een hele zoektocht achter de rug. En daar heeft hij jou niet gevonden. Of niet gekozen. Die kans had je moeten grijpen. Maar je zag hem niet aankomen. Of lette niet op. Een gemiste kans.

SAMR zorgt dat je die contactmomenten ziet aankomen en precies weet wat hij nodig heeft. Wanneer? Waarom? Hoe? De klant maakt een reis en komt op verschillende momenten, om verschillende redenen met jouw merk in contact. Direct of indirect. Samen met jou gaan we met die klant op reis en brengen we contactmomenten in kaart.

Mee op reis

Weten hoe jouw klant om jouw bedrijf heen beweegt. Dat opent deuren. Wij helpen je anticiperen. Een positieve ervaring vergroot loyaliteit en conversie voor jouw merk.

In onze aanpak sta je niet aan de zijlijn. Je gaat mee op reis. Het beleven van de klantreis staat centraal. Want niemand beter dan de klant zélf kan jou vertellen hoe zijn klantreis eruit ziet. Dat houdt in dat we samen het gesprek aangaan met de klant. Denk aan speeddates en workshops tussen jou en je klant. En we kijken om het hoekje, naar de contactmomenten die niet direct binnen jouw bedrijf plaatsvinden. Allemaal gericht op merkbeleving.

Zo kan jouw klant jou precies vertellen hoe hij zich voelt, wat hij verwacht en wat hij graag wil zien. Als je weet wat jouw klant nodig heeft, komt de organisatie in beweging. Je hebt het immers met eigen ogen gezien. Die input helpt jou om keuzes te maken. Doelgericht te verbeteren.