Een sterk merk vergt continu strategisch inzicht en communicatie die aansluit bij je doelgroep.

Reputatieonderzoek

Grip op je reputatie

Niets is waardevoller dan een goede reputatie. En met SAMR reputatieonderzoek weet je én verbeter je het beeld dat klanten van je hebben. Niet met een eenvoudige enquête, maar gebruikmakend van het 360SAMR™ model dat kijkt naar álle aspecten rondom je merk. Het resultaat: insights, richting en perspectief. Oftewel grip.

 

De reputatie van jouw organisatie weegt zwaar mee in de beslissing van klanten om voor jou te kiezen. Je hebt vast zelf ook een beeld van jouw reputatie. En in hoeverre dat afwijkt van het gewenste imago. Maar klopt dat beeld? En weet je precies waar je aan moet werken en waar jouw kansen liggen?

Tijd voor het SAMR Reputatieonderzoek. Géén oppervlakkige enquête, maar een diepgravend onderzoek dat je echt inzicht geeft.reputatie-onderzoek

Holistisch perspectief

Met het reputatieonderzoek van SAMR brengen we jouw reputatie exact in kaart. Vanuit een holistisch perspectief, want een reputatie is gebaseerd op vele facetten. Hiervoor gebruiken we kwantitatief onderzoek én kwalitatieve methoden. De feiten en de verhalen erachter.

Outside-in en inside-out

In een aantal stappen schetsen we een compleet beeld van je organisatie. Concrete insights die richting en perspectief geven. Outside-in en inside-out worden samengebracht. Je weet precies waar werk aan de winkel is om je reputatie bij te schaven. Reputatieonderzoek van SAMR geeft je grip op je reputatie en helpt je op weg naar een ijzersterk imago.

Commercialtest (Add+Impact)

De kans om je campagne perfect te maken.

Offline of online, een reclamecampagne is een flinke investering. Maar je doet het natuurlijk niet voor niets: je merk  moet in de spotlights. Soms lukt het, vaak niet. Jij roept, niemand luistert. Het overkomt twee op de drie campagnemakers. Wij vinden dat zonde en onnodig. SAMR helpt je precies dat te voorkomen. Zeker weten dat jouw campagne dat doet wat je wilt. Nog voor je de campagne lanceert. Add+Impact noemen we dat.

Trefzeker

In jouw commercial doe je een belofte aan je klanten. Die belofte moet doel treffen. Dat gebeurt alleen als je je doelgroep benadert met de juiste toon. Maar hoe weet je dit zeker? Door te testen. Op en met jouw doelgroep. En daar dan weer jouw kansen uit te destilleren. Gefundeerd op ervaring en kennis een goed aanbod weet te raken. Add+Impact meet precies dat. Kwalitatief en kwantitatief. Met een benchmark van ruim 6.000 commercials wereldwijd kunnen we cijfers heel goed in perspectief plaatsen.

De commercial evalueren we op vier onderdelen:

  1. Trekt jouw commercial de Aandacht
  2. Merkbinding: versterkt de commercial de band tussen merk en consument
  3. Branding: is de connectie tussen merk en commercial sterk genoeg
  4. Brengt de commercial de juiste Boodschap over

Effectieve commercials of advertenties hebben een score van 50% of meer op ‘committed’.

Add+Impact geeft jou de kans om vooraf nog aan de knoppen te draaien. Finetunen, dus. En dan? Dan is jouw commercial trefzeker. Jij weet dat hoofden zullen draaien. De juiste hoofden. Om de juiste redenen. Jouw campagne in zijn volle potentie.
[/av_textblock]

Merkpositionering (Brandnext™)

Brandnext

De wereld in je grip: hier staat je merk, en dáár liggen de kansen.

Kansen voor jouw merk

Dag in dag uit werk je aan jouw merk. Van receptie, tot de directie, iedereen weet wat hij moet uitstralen naar je klanten. Maar je wilt meer. Je wilt dat je merkt groeit en zoekt naar mooie kansen. Daarvoor moet je weten wat jouw klanten nou echt van je vinden. Je wilt je merkpositie in kaart brengen.

Het Brandnext™-model doet dat voor jou. Maar daar blijft het niet bij. Je concurrenten zitten ook niet stil, dus wil je weten hoe jouw merk het ten opzichte van hen doet. Brandnext™ brengt daarom ook jouw positionering en breinpositie ten opzichte van jouw concurrenten in kaart. Onmisbare informatie om kansen in de markt te spotten.

Onbewust klantgedrag

Aan Brandnext™ ligt een universeel psychosociaal model van menselijk functioneren ten grondslag. We stellen niet alleen de geijkte vragen, maar vragen door. We zoeken niet alleen naar het bewuste gedrag en percepties, maar juist naar het onbewuste. Dat maakt Brandnext™ bij uitstek geschikt om verschillende behoeftesegmenten in een markt bloot te leggen.

We brengen jouw merk volledig in kaart. Letterlijk, op een visueel aantrekkelijke manier. Daar blijft het niet bij. In een workshop gaan we aan de slag om de resultaten te implementeren. Met jouw hele team. Zodat iedereen de kansen ziet en vol enthousiasme aan de slag gaat.