Implementatietrajecten

 

 

360SAMR™ 100 dagen traject

Diagnose, richting én beweging.

Anders kijken naar de vraagstukken van vandaag. Anders doen. Dat is onze filosofie. 360SAMR™ noemen wij het. Kort gezegd komt het neer op het combineren van data en inzichten uit verschillende invalshoeken. Het geeft niet alleen richting, maar brengt organisaties en mensen in beweging.


De enorme snelheid waarmee veranderingen op ons afkomen stelt ons continu voor nieuwe uitdagingen. Om relevant te blijven is de drang naar vernieuwing groter dan ooit. De neiging om te sleutelen op enkele onderdelen is groot. Maar een organisatie bestaat niet uit losse onderdelen. Het is een geheel. Met ons model 360SAMR™ zoomen we uit. Kijken we naar het gehele plaatje. De complete aanpak die daarbij hoort noemen wij het 360SAMR™ ‘100 dagen’ traject.

Geen symptoombestrijding

In honderd dagen geven wij jouw organisatie factbased inzicht in de huidige situatie van alle onderdelen van jouw organisatie; de vier B’s. Waar wringt de schoen in jullie situatie het meest? Wat zijn oplossingen? Op de korte en langere termijn. Een hele toolbox aan interventies staat ons ter beschikking. Het gaat er om welke interventie past bij jouw organisatie. We maken de gewenste ontwikkeling duidelijk en zetten de eerste stappen op weg naar die ontwikkeling.

Geen traject is hetzelfde, maar het doel wel: hoe bereik ik (opnieuw) een waardevolle positie voor mijn organisatie, team, merk of product in de turbulente wereld van vandaag. Geen symptoombestrijding, maar een complete aanpak in drie fasen:

360SAMR™ in 100 dagen. Van exploratie tot en met implementatie.

Innovatietrajecten

Concept- en Producttesting

Eindelijk grip op een succesvolle introductie

Zeker weten of je níeuwe product slaagt: het kan. De SAMR Concepttest geeft je een helder antwoord: go, no-go of aanpassen. En met duidelijke handvatten voor positionering en communicatie. Hoe? Door onze unieke methode, kennis van consumenten en: jarenlange ervaring met andere introducties.


Top of Flop

Een groot deel van de productintroducties flopt en verdwijnt na korte tijd geruisloos uit de schappen. Zonde van alle tijd, geld en moeite die is gestoken in ontwikkeling en communicatie.

De SAMR Concepttest zorgt ervoor dat jij weet waar jouw kansen liggen. Top? Of flop? Binnen korte tijd heb jij je antwoord.

Is het idee goed, maar moet de uitvoering beter? Is de smaak fantastisch, maar de verpakking een drama? Je weet binnen no-time hoe je een top-product kunt introduceren. Én je krijgt handvatten voor de positionering en communicatie.

Benchmarken

We vertalen onze kennis van consumenten in een unieke methode: de trechtermethode. Hierbij beginnen we bij de kern (klantbehoefte) en via productvoordelen (benefits) naar de geloofwaardigheid van het concept (reason to believe). De resultaten benchmarken we vervolgens met de vele producten die wij de afgelopen jaren hebben getest. Dit geeft een goed beeld van de potentie van het product.

Met de SAMR Concepttest krijg je een helder beeld, zodat de keuze voor go of no go (yet) gemaakt kan worden. Fact-based.


Al jaren testen wij iedere maand een productintroductie; Top of Flop. Lees ze hier allemaal.